MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Zrinjski i Tuzla City veliki favoriti u gostima, derbi dana igraju Sloboda i Borac

Današnjim susretima nastavlja se osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrat će se tri susreta, a program otvaraju Leotar i Zrinjski. Gosti iz Mostara su veliki favoriti u ovom meču s obzirom da Leotar ne zna za pobjedu od prvog kola, dok Plemići žele prekinuti niz od dva uzastopna neriješena rezultata koji su im odmogli u borbi za prvo mjesto u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Ovo će ujedno biti duel i najbolje odbrane protiv najslabijeg napada lige i sve osim tri boda gostiju bit će veliko iznenađenje. Glavni sudija ovog meča bit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Nakon tog duela slijedi okršaj u Bijeljini gdje će Radnik dočekati Tuzla City. Gosti su i u ovom susretu veliki favoriti s obzirom da se radi o lideru prvenstva, dok je domaćin posljednjeplasirana ekipa na tabeli.

Radnik još ne zna za pobjedu, a City za poraz i trebat će se desiti pravo čudo da tako ne bude i nakon ovog kola. Glavni sudija ovog meča je Mateo Musa iz Čitluka.

Današnji program zatvara derbi dana između Slobode i Borca. Aktuelni prvak je veoma loše počeo novu sezonu i ima samo jednu pobjedu, te mora početi pobjeđivati ukoliko ima ambicije da odbrani titulu.

S druge strane Sloboda je najugodnije iznenađenje prvenstva i nalazi se na drugom mjestu iza gradskog rivala. Borac je u prošlom kolu pobjedom nad Radnikom nagovijestio izlazak iz krize, napravljene su i promjene u igračkom kadru, dok je Sloboda u nizu od dva meča bez pobjede i nema sumnje da nas na Tušnju očekuje veoma zanimljiv duel. Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa