MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Svijet i Evropa za mir, pomirenje i napredak u Bosni i Hercegovini

Državljani Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu, kao i svi prijatelji naše države će danas, u Briselu, u krugu institucija Evropske unije s početkom od 12:00 sati održati mirne proteste kao apel međunarodnoj zajednici, ali i svjetskoj javnosti o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i opasnostima s kojima se naša zemlja suočava.

Organizaciju protesta u Briselu koordiniše Organizacioni odbor u saradnji sa Udruženjem Platform BiH iz Nizozemske, odnosno krovna organizacija udruženja građana Bosne i Hercegovine.

“Poziv na demonstracije za mir, pomirenje i napredak u BiH. Svi za Bosnu i Hercegovinu, Bosna i Hercegovina za sve”, naveli su iz udruženja.

Protesti u Briselu bit će na Trgu Šuman, a organizovani su u saradnji s nizozemskim udruženjem građana Platform BiH. Riječ je o centralnim protestima na kojima će, kako je navedeno, biti pročitano pismo, a koje će biti uručeno najvažnijim evropskim dužnosnicima.

Osim toga, najavljeno je da će biti poslano američkom predsjedniku Džou Bajdenu, premijeru Velike Britanije Borisu Džonsonu, premijeru Francuske Žanu Kasteu i kancelaru Njemačke Olafu Šolcu.

“Želimo da naglasimo da je ovaj skup odraz zabrinutosti, kao i patriotizma i nema za cilj da promoviše bilo koju političku opciju, niti je uperen protiv bilo kojeg naroda u Bosni i Hercegovini. Događaji kojima svjedočimo posljednjih mjeseci ozbiljno ugrožavaju mir i zbog toga nam je dužnost da se oglasimo i jasno kažemo da nećemo ponovo podjele i rat”, istakao je Hamdija Draganović iz Platform BiH.

Istodobno će protesti s istom porukom biti održani i u sljedećim gradovima: Ženevi, Londonu, Otavi, Oslu, Rimu, Beču, Stokholmu, Geteborgu i drugim gradovima Švedske.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa