Hrvatska: Veliki požar kod Trogira, na terenu više od 160 vatrogasaca

U jutarnjim satima na području Segeta Gornjeg kod Trogira u Hrvatskoj izbio je veliki šumski požar koji se brzo proširio zbog jakog vjetra, prenose hrvatski mediji.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, požar koji se proširio iz šume oko 13 sati zahvatio je i jednu kuću u naselju Hrabar. Zbog cijele situacije i vrlo slabe vidljivosti, nekoliko aviona nije uspjelo sletjeti ni u splitsku zračnu luku.

Prema riječima vatrogasaca, u ovom trenutku najveći problem pri gašenju požara predstavlja nepristupačan teren.

“Situacija je trenutno puno bolja, krak požara koji je išao prema jugoistoku je zaustavljen. I dalje se nastavlja s gašenjem na nepristupačnom terenu”, kazao je glavni vatrogasni komandir Slavko Tucaković.

On je također naveo kako u ovom trenutku kuće nisu ugrožene.

“Požar još uvijek nije pod kontrolom. Zaustavljeno je širenje požara s južne strane i vatra više ne prijeti kućama. Požar je aktivan na sjeveroistočnom dijelu. Imamo informaciju da su u požaru oštećene dvije kamp-kućice, a nema ozlijeđenih vatrogasaca”, kazao je Tucaković.

Na gašenju požara kod Segeta Gornjeg trenutno je angažirano 168 vatrogasaca sa 49 vozila. Teško pristupačan teren, blizina naselja i vjetar otežavaju gašenje u kojem sudjeluju JVP-ovi: Trogir, Split, Sinj i Podstrana te DVD-ovi: Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje i Split.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: