Napadač iz Colorada je 21-godišnji Ahmad Al Aliwi Alissa

Vlasti Kolorada objavile su identitet napadača iz pucnjave koja se dogodila u supermarketu u američkom gradu Boulder u utorak ujutro. Radi se o Ahmadu Alissi (21), koji je optužen za otvaranje vatre i ubistvo 10 ljudi tokom masakra u ponedjeljak.Policija Boulder imenovala je stanovnika Arvade u Koloradu kao osumnjičenog koji se vidi na videosnimku nakon smrtonosne masovne pucnjave u utorak ujutro u supermarketu King Soopers.

Muškarac je otvorio vatru na kupce i tokom pucnjave ubio 10 ljudi, uključujući i policajca Boulder-a, 51-godišnjeg Erica Talleya.

Starost žrtava je od 20 do 65 godina. U saopćenju za medije navedeno je njegovo puno ime – Ahmad Al Aliwi Alissa.

Alissu je policija ustrijelila tokom razmjene vatre, nakon čega je prebačen u lokalnu bolnicu gdje je doveden u stabilno stanje.

Alissa se tereti za 10 tačaka ubistva prvog stepena.Napad je trajao oko 20 minuta u ponedjeljak oko 15 sati po lokalnom vremenu. Video i fotografije s lica mjesta prikazuju nekoliko tijela kako leže preko poda trgovine.

Sudski dokumenti do kojih je došao NBC News pokazuju da je osumnjičeni rođen u aprilu 1999.Ovaj napad dogodio se manje od sedmice nakon masovne pucnjave u Atlanti u kojoj je bilo osam mrtvih.

Vezane vijesti: