Njemačka: Doživotna kazna zatvora za ubistvo petero djece

Majka šestoro maloljetnika u NJemačkoj proglašena je krivom i osuđena na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo petoro djece u porodičnoj kući u gradu Zolingen na zapadu zemlje.

Regionalni sud u Vupertalu ustanovio je posebnu težinu zločina u presudi. U većini slučajeva, isključena je mogućnost ranijeg puštanja iz zatvora nakon 15 godina, što je minimalan period koji lica osuđena na doživotnu kaznu moraju da provedu u zatvoru u Njemačkoj.

Djeca: Melina, Leoni, Sofi, Timo i Luka  ubijena su u septembru 2020. godine. Tužilaštvo je saopštilo da je majka prvo drogirala djecu, a zatim ih udavila ili ugušila, piše DPA.

Ubijena djeca bila su uzrasta od jedne do osam godina, prenio je AP.

Tužioci smatraju da je fotografija sa novom partnerkom koju je bivši partner poslao ženi podstakla ubistva. Žena je na poruku odgovorila bivšem partneru da više nikada neće vidjeti svoju djecu, navodi njemačka agencija.

Ustanovljeno je da je ona poslala šesto, najstarije dijete kod bake, prije nego što je ubila ostale. Žena je zatim pokušala da se ubije, iskočivši pred voz u Diseldorfu i zadobila je teže povrede, ali nije bila životno ugrožena.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: