Rusija: U snažnoj eksploziji srušen cijeli tržni centar

U Vladikavkazu, gradu na jugu Rusije jutros je došlo do snažne eksplozije u kojoj se urušio cijeli tržni centar.Na terenu su i dalje lokalne spasilačke službe koje tragaju za povrijeđenima. Glasnogovornik spasilačkih službi je kazao da je ovu nesreću najvjerovatnije uzrokovala eksplozija boca sa kisikom koje su se nalazile u podrumu objekta.

Do eksplozije je došlo u 7:24 sati ujutro po lokalnom vremenu što zapravo znači da tržni centar još nije bio otvoren za javnost. Međutim, nije poznato da li je u njemu u tom periodu bilo uposlenika.

Na objavljenim videosnimkama se vide spasioci koji kroz ruševine prolaze u potrazi za mogućim žrtvama.

Zlatar koji ima radnju u tržnom centru ispričao je da se u to vrijeme nalazio na radnom mjestu te da ga je eksplozija bacila na pod, međutim, no uspio je ustati i pobjeći na sigurno.

Irbek Tomaev, zamjenik premijera ruske republike Sjeverne Ossetije-Alanije u kojoj se nalazi Vladikavkaz, rekao je da se za sada čini da nema teško povrijeđenih.

“Spasilačke službe tragaju za mogućim žrtvama te trenutno raščišćavamo to područje i ruševine. Za sada nema izvještaja o žrtvama”, kazao je Tomaev, piše Russia Today.

Istražitelji također pomoću sonde pokušavaju utvrditi da li je uzrok eksplozije bilo neko krivično djelo poput terorizma.

U posljednjih nekoliko godina u Vladikavkazu je zabilježen niz terorističkih napada, uključujući i jedan samoubilački 2010. godine kada je na glavnoj tržnici grada poginulo 17 osoba, a više od 160 povrijeđeno.

Izvor: KLIX.BA

Vezane vijesti: