Sin Joa Bidena pod istragom zbog poreza

Sin novoizabranog američkog predsjednika Hunter Biden saopštio je da je pod istragom zbog poslova oko poreza.

“Jučer sam saznao da je američko državno odvjetništvo u Delawareu obavijestilo mog pravnog savjetnika da istražuju poslove oko mojih poreza”, rekao je Hunter Biden.

“Ovoj stvari pristupam vrlo ozbiljno, ali uvjeren sam da će profesionalna i objektivna iatraga pokazati da sam svoje poslove vodio legalno i na odgovarajući način, uključujući usluge profesionalnih poreznih savjetnika.”

Tim novoizabranog predsjednika Bidena saopštio je kako je Budući predsjednik “veoma ponosan na svoga sina”.

Hunter Biden je završio pravo kao i njegov otac Joe, no ima turbulentan privatni život, a Donald Trump je aludirao na njegove sumnjive poslove.

Hunter je suosnivač kompanije Rosemont Seneca Partner, a od 2014. do 2019. je radio u ukrajinskoj kompaniji za proizvodnju plina “Burisma Holdings” te bio u centru pažnje republikanaca.

Osim toga je bio član uprave šangajske kompanije za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR, a Donald Trump je aludirao da je njegov otac Joe koristio svoj svoj politički položaj da bi pogodovao sinu pa je pozivao državnog tužitelja da pokrene istragu o njegovom poslovanju u inozemstvu.

Hunter se svojedobno borio s ovisnošću o alkoholu i drogi, a 2015. je bio usred skandala kada se njegova e-adresa našla na popisu klijenata stranice za izvanbračne veze Ashley Madison.

Peto, izvanbračno dijete je dobio s Lunden Alexis Roberts (29). Ona je striptizeta, kako pišu strani mediji, a očinstvo je potvrđeno na sudu u Arkansasu prošle godine.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: