Slovenija: Šest godina skrivao majčino tijelo i dizao njenu penziju

Slovenačka policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njezinu penziju. Njeno tijelo je pronađeno u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle nedjelje rodbina nestale 97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je 67-godišnji muškarac, navodno sin koji koji je zadužen za njenu njegu, onemogućavao sve kontakte, prenose slovenački mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičeni je sve vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji pozivajući se na izvore u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično djelo skrnavljenje mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare, prenosi Hina.

Policija nastavlja s prikupljanjem informacija i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, naveli su u policijskoj upravi Ljubljana.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: