Srbija: Na jesen zajednička vježba srbijanskih i ruskih specijalaca

Zajednička antiteroristička vježba srbijanskih i ruskih specijalaca biće održana na jesen u Srbiji, dogovorili su u Moskvi ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde “Rosgvardija” Viktor Zolotov.

Vulin je Zolotovu uručio pozivno pismo za vježbu srpske Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/ i ruske “Rosgvardije”.

Vulin, koji je u okviru radne posjete Rusiji obišao bazu “Rosgvardije”, istakao je da Srbija ostvaruje dobru saradnju sa svim ruskim bezbjednosnim službama, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

On je posebno naglasio značaj zajedničkih obuka Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije sa ruskom “Rosgvardijom”, imajući u vidu da su ove jedinice stubovi bezbjednosti dvije zemlje sa bogatim iskustvom i znanjem.

“Razmjena iskustva između elitnih jedinica dvije zemlje, posebno u oblastima borbe protiv terorizma, antidiverzione zaštite, obezbjeđenja štićenih ličnosti, kao i javnih skupova povećanog rizika bezbjednosti, izuzetno je značajna za efikasno reagovanje pripadnika specijalnih jedinica dvije zemlje u zaštiti bezbjednosti građana”, rekao je Vulin.

Nacionalna garda Ruske Federacije – “Rosgvardija”, elitna je služba bezbjednosti osnovana s ciljem borbe protiv terorizma, ekstremizma i organizovanog kriminala, a zadužena je i za održavanje javnog reda i zaštitu važnih državnih objekata.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: