Srbija: Velika eksplozija u Čačku

U Srbiji, u Čačku oko jedan sat iza ponoći u tvrtki A.D. “Sloboda” dogodila se eksplozija u dijelu gdje se proizvodi municija, a grad se tresao gotovo dva sata.

Za sada nema informacija o ljudskim žrtvama i materijalnoj šteti, a prema neslužbenim podacima, eksplodiralo je skladište topovskih granata, pišu tamošnji mediji.

Prema riječima očevidaca i mještana koji žive nedaleko od te tvornice, vatra se počela širiti munjevitom brzinom, pa do mjesta nesreće nisu mogle odmah prići ni vatrogasno-spasilačke ekipe.

“Mi smo morali pobjeći iz kuće jer živimo nadomak tvornice, jedva smo izvukli živu glavu“, rekla je za Nova.rs Jelena iz Čačka. Prema njenim riječima, geleri su pljuštali na sve strane, a njen suprug je vidio kako gori jedno po jedno skladište.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava ni ozlijeđenih. On kaže da je oko 60 radnika radilo u trećoj smjeni i da su svi odmah evakuirani, a oko 2.30 sati evakuirana su i četiri radnika koji su se od eksplozija sklonili u podrumske prostorije.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: