U oluji i poplavama u Italiji i Francuskoj najmanje 12 mrtvih, nestalo 20 osoba

Poplave su opustošile planinska područja u Francuskoj jugoistočnoj regiji Alpe-Maritimes i talijanskim sjeverozapadnim regijama Ligurija i Pijemont nakon oluje koja je tokom vikenda zahvatila ta područja.

Još su tri tijela otkrivena u ponedjeljak na francuskoj strani granice s Italijom nakon što je jaka poplava poharala dijelove obje zemlje. Najmanje 12 osoba je stradalo. Stotine spasilaca tragalo je za još 20 osoba koje se vode kao nestale.

Neka tijela pronađena u Italiji očito leševi iz kovčega koje su poplavne vode sa groblja prenijele preko granice.

Bernard Gonzalez rekao je da su od ponedjeljka popodne u regiji pronađena još dva tijela nakon što je jedno tijelo pronađeno u nedjelju u teško pogođenom gradu Saint-Martin-Vesubie. Kasnije je rekao da je u istom gradu pronađeno još jedno tijelo, čime je ukupan broj na francuskoj strani povećan na četiri, prenosi AP.

U Italiji je žensko tijelo pronađeno u ponedjeljak u Sredozemnom moru na obali ligurske provincije Imperija. Još pet tijela, svi muškarci, pronađeno je u nedjelju u moru u blizini San Rema, na plaži u talijanskom pograničnom gradu Ventimiglia i duž obale Imperije.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti: