Umro liječnik koji je u Sibiru liječio Navalnog nakon trovanja

Ruski liječnik koji je liječio oporbenog čelnika Alekseja Navalnog odmah nakon trovanja prošlog avgusta umro je u dobi od 56 godina.

Zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju Sergej Maksimišin “iznenada je umro”, izvijestila je njegova bolnica u sibirskom gradu Omsku. Maksimišin je radio u bolnici 28 godina.

U novembru, glavni liječnik u istoj bolnici Aleksandar Murahovski, koji je došao pod povećalo javnosti zbog liječenja Navalnog, promoviran je na mjesto regionalnog ministra zdravstva.

U to vrijeme, Murahovski je samo potvrdio da Navalni boluje od metaboličnog poremećaja, a ne od posljedica trovanja. Navalni ga je optužio za “krivotvorenje” dijagnoze.

Navalni se onesvijestio tijekom leta 20. avgusta. Nakon slijetanja, 44-godišnjak je prevezen u bolnicu u Omsku. Dva dana kasnije prebačen je u Berlin te je sedmicama liječen u njemačkoj bolnici Charite.

Prema istraživanjima nekoliko laboratorija, otrovan je bojnim otrovom novičokom. Rusija, s druge strane, tvrdi da nije mogla dokazati da je Navalni otrovan te da stoga nije pokrenula istragu.

Navalni je uhićen pri povratku u Moskvu.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: