Uveden policijski čas u Italiji

Italijanski premijer Đuzepe Konte potpisao je noćas ukaz kojim se uvodi policijski čas od 22 sata do pet ujutro na cijeloj teritoriji Italije radi suzbijanja širenja korona virusa, javljaju jutros italijanski mediji.

Policijski čas stupa na snagu od četvrtka, a donijete su i druge restriktivne mere koje će biti na snazi do 3. decembra. Među njima je zatvaranje tržnih centara tokom vikenda.

Italija je proljetos bila najteže pogodjena zemlja u Evropi epidemijom korona virusa sa više od 39.000 umrlih i više od 750.000 zaraženih.

Kako prenose italijanski mediji prema novom ukazu, 20 italijanskih regija će biti podijeljeno u tri zone, zelene, narandžaste i crvene, u zavisnosti od ozbiljnosti epidemiološke situacije, i u kojima će biti primjenjivane više ili manje restriktivne mere.

Za vrijeme trajanja policijskog časa će biti moguće kretanje samo radi rada ili zdravlja.

Gimnazije će preći na onlajn nastavu i muzeji će biti zatvoreni.

Tržni centri će biti zatvoreni tokom vikenda i praznika, a javni prevoz neće moći da da prima više od 50 odsto ukupnog kapaciteta putnika.

Krstarenja će takođe biti otkazana, sem onih koja su u toku.

Ministarstvo zdravlja će odlučiti o klasifikaciji regiona i o mogućoj promjeni oznake boje na osnovu dvadesetak faktora, kao što je stopa transmisije ili stopa zauzetosti kreveta u bolnicama ili u odjeljenjima intenzivne njege.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: