Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo ranije, 11 dana uoči završetka predizborne kampanje

Američki predsjednik Donald Trump glasaće danas na predstojećim predsjedničkim izborima 2020. u državi Florida, objavila je Bijela kuća.

“Predsjednik Trump planira ranije glasati u subotu u West Palm Beachu na Floridi” rekao je u četvrtak glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere.

Predsjednik je prošle godine primarnu adresu stanovanja prebacio iz New Yorka na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi, prenijela je Agencija Anadolija.

Više od 50 miliona Amerikanaca glasalo je ranije na predsjedničkim izborima, 11 dana uoči završetka predizborne kampanje.

Neočekivani rani odziv birača odraz je velikog interesovanja za izbore, na kojima su kandidati aktuelni republikanski predsjednik Donald Trump i demokrata Joe Biden, ali i želje Amerikanaca da izbjegnu rizik od zaraze Covidom-19, koji je odnio više od 220.000 života širom Sjedinjenih Američkih Država.

U mnogim američkim državama je prošireno rano glasanje, lično ili poštom, uoči 3. novembra, da bi se biračima omogućio sigurniji način da se izjasne tokom pandemije koronavirusa.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: