Vučić proglasio trijumf SNS-a: Pobijedili smo i tamo gdje nikad ranije nismo pobijedili

Lider Srpske napredne stranke (SNS) i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u Srbiji kazavši kako je SNS “pobijedio i tamo gdje nikad ranije nije pobijedio”.Obraćajući se javnosti iz izbornog štaba SNS-a u Novom Beogradu, a nakon zatvaranja birališta i prvih preliminarnih rezultata prema kojima je SNS osvojio više od 63 posto glasova, Vučić je kazao kako je ovo historijski trenutak stranke na čijem je čelu.

“U politici sam dugo, ali nikada ovaj trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to vjerovao. Dobili smo veliko upozorenja naroda da moramo biti još ozbiljniji, odgovorniji i marljiviji te da moramo napraviti najbolje moguće rezultate za naš narod i naše građane. Mi smo večeras na nešto manje od 3,3 miliona građana Srbije koji su izašli na izbore dobili više od dva miliona glasova”, rekao je Vučić, što su prisutni u izbornoim štabu ispratili gromoglasnim i dugim aplauzom.

Vučić je istakao da je SNS pobijedio svuda, pa čak i tamo gdje nikad nije bio i gdje nikad nije pobijedio.

“Pobijedili smo svuda, pobijedili smo u svakom mjestu u inozemstvu, u svakom mjestu gdje nismo bili. Pobijedili smo tamo gdje nikad nismo pobijedili. Pobijedili smo svuda, od Čikaga, do Beča, Moskve, Sočija” rekao je Vučić dodavši da očekuju i dobre rezultate iz Kosova i Metohije gdje je zabilježena rekordna izlaznost na izbore.

Lider SNS-a ahvalio se građanima Srbije koji su, kako kaže, izašli na izbore uprkos lošim vremenskim uslovima i pokušajima drugih da ih zastraše koronom.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: