DNZ-Krajiška stranka predstavila kandidate za Općinsko vijeće

Prvog dana predizborne kampanje DNZ-Krajiška stranaka, na velikokladuškom Starom gradu organizirala je promociju kandidata za OV na predstojećim Lokalnim izborima. Prisutnima se na samom početku obratio predsjednik DNZ-a Admil Mulalić, koji je i nosilac liste za Općinsko vijeće. Mulalić je u svome  obraćanju naglasio da u narednih mjesec dana, dok traje predizborna kampanja, od političkih subjekata očekuje takmičenje u kvaliteti, projektima i planovima, a ujedno je obećao da se stranka na čijem je čelu neće služiti lažima, blaćenjem i primitivnim napadima na političke protivnike.

”Kladuša treba i mora biti bolja, a kako bismo je učinili boljom, nudimo sebe, struku i kandidate, na predstojećim izborima očekujemo bolji izborni rezultat nego prije četiri godine”, poručio je Mulalić.

Na ceremoniji predstavljanja kandidata DNZ-a bio je prisutan i nezavisni kandidat za načelnika Jasmin Hušić, a Mulalić je istakao da je prvi put u historiji višestranačja u Velikoj Kladuši, da jednog kandidata podrži sedam političkih stranaka, koje su sigurne da je nabolji od ostala četiri kandidata.

U kratkom obraćanju nezavisni kandidat Jasmin Hušić, se zahvalio podršci koju mu u izborima pruža DNZ, zajedno sa još šest političkih stranaka iz Velike Kladuše. Kandidatima DNZ-a za OV, Hušić je kratko iznio ključne smjernice svoga programa “Za naše sutra”, koji će, kako je rekao, biti osnova njegovog mandata ukoliko bude izabran za Općinskog načelnika.

DNZ-Krajiška stranka na predstojeće izbore izlazi sa listom od 31 kandidata za Općinsko vijeće, pod sloganom “Djela, a ne priče. Složno. Za svoj grad”

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: