Dvije knjige velikokladuških autora na sajmu knjiga u Sarajevu

Velikokladuško Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan” i mladi velikokladuški autori Nermina Latić-Ćehić i Jasmin Delić, učestvovali su na „32. Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga 2021.“ protekle subote, kada su imali jedinstvenu priliku predstaviti svoje knjige, koje su nedavno objavili.
Udruženje ”Sutra je novi dan” predstavilo je svoju knjigu ”Kladuške heroine” a promovirale su je urednica i lektorica Fikreta Muslić, predsjednica udruženja Nasija Džihanović i volonterka Edna Čović.
U knjizi je obuhvaćeno 17 priča žena o borbi sa karcinomom. Sve one na jednostavan način pričaju svoje priče i iznose svoja iskustva vezana za dijagnosticiranje, liječenje i borbu sa bolešću. Kroz svoje priče one ukazuju na vrijednosti života, nadu. Svojim iskustvom daju podršku oboljelima od raka i poručuju: „Imamo rak, ali on nema nas“.”Snažna i sretna žena, jer ljubav nije crvene boje” je četvrta knjiga Kladuščanke Nermine Latić-Ćehić, a druga u saradnji sa Jasminom Delićem, te je i ona imala svoje mjesto na sajmu u Sarajevu. Promotor je bio Josip Milanović dok je moderatorica bila Muamera Planjac.
Ovo pisano djelo posvećeno je svim ženama koje su iskusile drugačiji oblik ”ljubavi”, i tu je kao poruka da nisu same i da uvijek postoji rješenje.
Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike.Pod motom “Ključ mudrosti i zdravlja”, ovogodišnji Internacionalni sarajevski sajam knjiga u Centru Skenderija okupio je više od 100 izdavača.
Sajam, 32. po redu, održava se od 6. do 11. oktobra.

Trend radio

Vezane vijesti: