Kolmix otvorio novi poslovno-proizvodni objekat

Jedna od najuspiješnijih velikokladuških firmi Kolmix, ovih dana je počela sa radom u novizgrađenom objektu. Tim povodom danas je održana i skromna svečanost, kojoj je pored menadžmenta firme, poduzetnika, prisustvovao i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Prilikom obraćanja direktor Kolmix-a Nedžad Mezildžić, je reklao da je ponosan što je uvaj objekat završen u vrijeme pandemije koronavirusa, a kako je još istakao,  sva ova dešavanja nisu ih omela u namjeri da sa ovim objektom daju dodatni impuls zapošljavanju i povećanju proizvodnje.

Ministar Dedić je izrazio zadovoljstvo što je prisustvovao ovakvom jednom činu, a pogotovo ako se zna da se radi o firmi koja ima široku paletu svojih proizvoda, kao i činjenicu da preko 70% proizvoda ide u izvoz.

Nakon obraćanja, određen broj zvanica je obišao i same proizvodne pogone firme.

Ono što treba istaći jeste činjenica da je objekat izgrađen u rekordnom roku od nekoliko mjeseci, po najsavremenijim standardima a sve to omogućuje i odlične uvjete za srad zaposlenih. Objekat se nalazi sa lijeve strane riječice Grabarska, na samom kraju poslovne zone Saniteks.

Firma Kolmix postoji pune 22 godine, a napoznatiji proizvod je KOLMIX začin za jelo. Pored začina, u svoj paleti imaju preko 100 različitih proizvoda a veliki dio proizvodnje plasira na svjetska tržišta. U firmi je trenutno zaposleno 28 radnika, a kako su nam rekli u narednom periodu planiraju proširenje proizvodnje i dodatna zapošljavanja.

Trend radio/Berina Hušidić

Vezane vijesti: