Ministrica privrede USK posjetila Udruženje poduzetnika Velika Kladuša

Ministrica privrede USK Samra Mehić posjetila je danas Udruženje poduzetnika Velika Kladuša, a u cilju razmjene iskustava i pronalasku rješenja problema sa kojima se svakodnevno susreću.
Na samom početku prisutnima se obratio Boris Hrovat, predsjednik Udruženja poduzetnika, koji je ukazao na ključne probleme, a koji je između ostalog i rad na crno. Ono što je bila tema sastanka jeste i uređenje evidencije nezaposlenih, formiranje kantonalnog udruženja poduzetnika, Zakon o kumunalnim djelatnostuma USK, parafiskalni nameti, granični i malogranični prijelazi u Velikoj Kladuši te stvaranje konkurentnijeg ambijenta za investicije USK.
Velikokladuški poduzetnici su na ovaj način izrazili svoje nezadovoljstvo, u smislu problema u radu, a od Kantonalne vlade očekuju da se pokuša na neki način to riješiti.
Treba spomenuti i da je ovo prva zvanična posjeta Ministarstva privede Udruženju poduzetnika Velika Kladuša i da neće biti jedina, jer očekuju u budućem periodu bolju saradnju.
“Cilj nam je zajednička saradnja i podrška, da radimo na određenim projektima i ukoliko bude postojala mogućnost da apliciramo i sa projektima prema višim nivoima vlasti”, kazala je ministrica Mehić.


Ranije je Ministarstvo privrede USK kroz program Javnog poziva za poticaje subjektima male privrede, dalo određenu podršku velikokladuškim poduzetnicima, koji su imali priliku aplicirati na jedan od četiri javna poziva. Također, uputili su zahtjeve prema općinama USK kada su u pitanju poslovne zone, gdje će svakako i na tom polju pružiti podršku.
Nakon sastanka, svi zajedno su se uputili prema privrednim subjektima Kolmix, Stolarija Kendić i Etan.


Poduzetnici su objasnili kakvi su uvjeti poslovanja te su dali svoje sugestije iz realnog sektora kako unaprijeđivati ambijent za privredni razvoj.

Trend radio

Vezane vijesti: