Mlada autorica u akciji prikupljanja sredstava za novu knjigu, sredstva od prodaje namijenila u humanitarne svrhe

Talentirana mlada autorica, Nermina Latić Ćehić nakon objave prve knjige „Hod u pakao“ , koja je naišla na veliki interes ljudi, odlučila je objaviti svoju drugu knjigu pod nazivom „PREŽIVJELA“, koja je na neki način nastavak prve. Knjiga bi se trebala naći u prodaji u novembru, a govori o veličini žene, njenoj snazi, hrabrosti i položaju u društvu. Pošto je izdavanje prve knjige financirano  iz vlastitih sredstava, ovaj put se odlučila da sredstva za štampanje  pokuša pronaći putem sponzora , tj da obiđe velikokladuške privrednike i na taj način pokuša prikupiti novac koji će biti dovoljan za izdavanje same knjige.  S obzirom na to da je sav novac od prodaje knjiga namijenjen isključivo u humanitarne svrhe, sponzorima koji sudjeluju u ovom projektu na ovaj način se nudi mogućnost da pomognu nezbrinutoj djeci , samohranim majkama,  te ženama koje su pretrpjele nasilje i borave u sigurnim kućama. Logotip firme koja se odluči donirati novac  naći će se na reklamnom materijalu, kao i u samoj knjizi.

Kako nam je rekla Nermina, ovim projektom želi da ukaže na važnost žene u društvu, a od sredstava prikupljenih prodajom knjige želi pomoći ostvarivanju prava žena.

Za podršku projektu najkasnije se možete  javiti do petka 16.oktobra 2020. godine na broj telefona 062/764-942 ili na e-mail  [email protected].

Vezane vijesti: