Mladi iz Posušja, Donjeg Vakufa i USK okončali četverodnevne treninge Škole novinarstva

Ovog vikenda završili su četverodnevni online treninzi Škole novinarstva u kojima su učestvovali mladi iz USK, Donjeg Vakufa i Posušja. Treninzi su održani u organizaciji velikokladuškog Trend radija i Mediacentra Sarajevo a učešće je uzelo oko 30 polaznika koji su imali priliku upoznati sa osnovama novinarstva, sa akcentom na radijsko i mobilno novinarstvo. Pored teoretskog znanja kojeg su  prezentirali trenerice Marija Arnautović i Maja Ćalović, polaznici su imali mogućnost i putem praktičnih vježbi pokazati svoje novinarske sklonosti.

Škola novinarstva se nastavlja jednodnevnom obukom koja će se u narednom periodu organizirati u Posušju, Donjem Vakufu i Velikoj Kladuši, kada će polaznici imati priliku i posjetiti radijske stanice u navedenim gradovima. Nakon ovoga, polaznici će imati mogućnost da individualnim radom sa mentorom nastave sa obukom, a sve će ovo rezultirati da svaki polaznik samostalno uradi po jednu priču koja će biti objavljena na lokalnim i regionalnim medijima.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Trend radio

Vezane vijesti: