Načelnik obavijestio javnost da je podnio krivične prijave protiv šest vijećnika

Sukob na relaciji načelnik i 15 vijećnika nove većine u velikokladuškom vijeću i dalje se rasplamsava. Tako je načelnik juče saopćio da je protiv grupe vijećnika podnio krivične prijave (Dinko Ljubijankić, Asim Veladžić, Amir Purić, Fuad Sulejmanagić, Aladin Ćerimović i Amir Ćufurović).
“Oni su 27.10. izvršili pritisak i psihičko uznemiravanje državnog službenika raspoređenog na poslovima recepcije Općine Velika Kladuša i uzeli ključ od Kabineta predsjedavajućeg Općinskog vijeća, a zatim ušli u iste prostorije i otuđili službeni pečat Općinskog vijeća. Osim navedenog, vijećnik Dinko Ljubijankić se predstavio kao Predsjedavajući Općinskog vijeća čime je izvršena prevara kojom je naprijed pomenuti državni službenik doveden u zabludu.
Pored krivične prijave, podnijeta je i prijava nestalog službenog pečata i zloupotrebe istog.
Vijećniku Dinku Ljubijankiću je od strane Općinskog načelnika upućena obavijest kojom se isti obaviještava da su sva akta koja su ovjerena i protokolisana 29.10. i kao takva dostavljena Načelniku, u cjelosti nezakonita i u skladu sa svojim ovlaštenjima Načelnik je podnio Općinskom vijeću Zahtjev za preispitivanje istih.
U skladu sa propisima, sve dok Općinsko vijeće ne donese svoju odluku po Zahtjevu za preispitivanje istih, vijećnik Dinko Ljubijankić nezakonito zauzima poziciju Predsjedavajućeg Općinskog vijeća, nezakonito koristi radne prostorije Predsjedavajućeg i nezakonito koristi i upotrebljava pečat Općinskog vijeća.
Sva eventualna akta iz nadležnosti Općinskog vijeća koja bi vijećnik Dinko Ljubijankić ovjeravao i potpisivao u ovom periodu ne proizvode pravna dejstva i mogu proizvesti dalekosežne štetne posljedice po Općinu Velika Kladuša i njene građane”, navodi se u saopćenju.
Ovim se da naslutiti da će se vrlo teško moći uspostaviti normalna komunikacija na relaciji načelnik, nova većina u Vijeću a što će u konačnici dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica za Općinu, jer i dalje ostaju neriješeni brojni problemi čiju ingerenciju ima Općinsko vijeće. Za sutra je novoizabrani predsjedavajući Vijeća Dinko Ljubijankić, sazvao Kolegij na kojem bi se trebao utvrditi termin nove sjednice OV.


Trend radio

Vezane vijesti: