Najavljena 37.redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša

Danas je u kabinetu predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Općine Velika Kladuša Fikreta Bašića, održana sjednica Kolegija sa dnevnim redom Utvrđivanje dnevnog reda i termina 37.redovne sjednice Općinskog vijeća, te tekuća pitanja.

Članovi Kolegija odlučili su da će se redovna sjednica Općinskog vijeća održati u ponedjeljak 31.augusta, na kojoj bi se trebao usvojiti Pravilnik o sufinanciranju proljetne sjetve. Riječ je o pravilniku koji bi pomogao radu poljoprivrenika koji već odavno čekaju isplatu za završenu sjetvu. Pravilnik obuhvata sve koji su se prijavili na javni konkurs, odnosno svih 914 prijavljenih subjekata. Sredstva za isplatu su osigurana i spremna i zadnja stanica je usvajanje Pravilnika koja će rezultirati isplatom sredstava u iznosu od 50% od traženih sredstava, čime će svaki korisnik biti obuhvaćen. Sjednica je zakazana za 11h.

U okviru 2.tačke Dnevnog reda, tekuća pitanja, članovi Kolegija su razmatrali pogodan termin za sastank sa predsjednicima mjesnih zajednica na temu migrantske krize, nakon čega bi se trebala održati i tematska sjednica na tu temu, koju su najavili prošle sedmice.

Ono što je napredak u radu općinskih organa je to da je današnjoj sjednici prisustvovao zapisničar i sekretar Općinskog vijeća, kao i jedan od ovlaštenih zamjenika Načelnika-Jasmin Šahinović. Šahinović je rekao kako je pokrenuta procedura za povlačenje Naredbe kojom je Općinski načelnik zabranio državnim službenicima saradnju s Općinskim vijećem.

Trend radio/Lajla Žalić

Vezane vijesti: