Nermina Latić-Ćehić predstavila svoju drugu knjigu ”preŽivjela”

U restoranu Libertas večeras je održana promocija druge knjige ”preŽivjela”, autorice Nermine Latić-Ćehić. Druga knjiga je nastavak na knjigu ”Hod u pakao” koja je predstavljena u septembru ove godine. Nermina nam je rekla da je knjiga ”preŽivjela” sa razlogom ovako naslovljena i predstavljena.


”Knjiga je jako teška, zbog emocija i osjećaja koje nosi. U prvom dijelu knjige glavni lik, odnosno mlada djevojka bori se da preživi, dok u drugom dijelu nauči ”živjeti” tako što psihički, fizički i duhovno izgradi sebe i u ime ljubavi prema sebi preživi ono što je proživjela u knjizi Hod u pakao”, ističe Nermina. Knjigu ”preŽivjela” Nermina je izdala uz pomoć svojih sponzora ( vlasnici firma BioPro, Auto Todor, Hotel Palace, Servis Ćehan, SenatMD, Hurma Group ) kojima se posebno zahvalila.


Od prikupljenih sredstava od prodaje knjige, Nermina planira pomoći velikokladuškim samohranim majkama, a kako nam je rekla već u narednom periodu jedna majka će biti obezbjeđena narednih šest mjeseci zahvaljujući tim sredstvima. Inače projekat koji je pokrenut ”Women for women”, za cilj ima upravo to, pomoći ženama kojima je pomoć potrebna.


Nermina trenutno radi i na svojoj trećoj knjizi koja bi trebala biti predstavljena u martu naredne godine, koja će biti nastavak knjiga ”Hod u pakao” i ”preŽivjela”, a nosi naziv ”Žena”. Nermina svoju inspiraciju pored svih bh pisaca, kako nam je rekla, pronalazi u sadašnjosti i finoj, toploj, miloj krajiškoj ženi.

Moderator večeri bila je Fikreta Muslić, penzionisana nastavnica bosanskog jezika, koja je ujedno i recenzent obje knjige.


Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: