Održan posljednji modul za polaznike Škole novinarstva

Održavanjem posljednjeg modula u prostorijama Trend radija, završeni su treninzi Škole novinarstva. Koordinator projekta Mersad Sarajlija, upoznao je polaznike sa prethodnim ciklusima ovog projekta, a mladi su imali priliku poslušati najbolje priče prethodnih polaznika. Nakon razgovora o samom projektu i utiscima sa treninga, polaznici su upoznati sa prethodnim ciklusima  projekta, a mladi polaznici su imali priliku poslušati najbolje priče prethodnih polaznika. Nakon ovog dijela polaznici su dobili priliku i pročitati prikladan tekst u studiju, a većini je to bilo prvo voditeljsko iskustvo na radiju.

Proteklog vikenda završni moduli su održani i u Posušju i Donjem Vakufu, čime su završeni treninzi i obuka  za Školu novinarstva. Nakon ovog dijela zadatak svakog od polaznika biće izrada priče u audio i pisanom obliku. Sve priče mladi novinari će odraditi u saradnji sa svojim mentorom.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Trend radio

Vezane vijesti: