Održana komemoracija za preminulog Admila Mulalića

Danas je sa početkom u 12 sati u Gradskoj sportskoj dvorani održana komemoracija za preminulog Admila Mulalića, predsjedavajućeg OV Velika Kladuša i nekadašnjeg načelnika općine Velika Kladuša.
Prisutnima se ispred organa Općine obratila Emina Ćehić koja se osvrnula na uspjehe koje je Mulalić ostvario u proteklim godinama i naglasila da ga se građani trebaju sjećati upravo po dobru koje je napravio i ostavio iza sebe generacijama koje dolaze.
Ispred porodice Mulalić obratila se Azra Mulalić, kćerka Admila Mulalića, koja je naglasila da je njen preminuli otac bio govornik i vizionar izrazivši nadu da će se u budućnosti pojaviti neko ko će sve neostvarene planove i ciljeve za Veliku Kladušu, koje je imao njen otac, sprovesti u djela.


U završnim obraćanjima utiske i sjećanja na lik i djelo preminulog Mulalića iznijeli su Hamdija Lipovača, nekadašnji premijer USK i Rifat Dolić dugogodišnji saradnik i prijatelj.
U emotivnom izlaganju Lipovača je naglasio prije svega ljudske kvalitete preminulog, rekavši da je Admil Mulalić bio čovjek koji je mnogo uradio za Veliku Kladušu. Pri tome, znao je prepoznati probleme i ukazati na njih, a neosporna je njegova uloga u građenju međuljudskih odnosa što je svojevrstan pečat koji je ostavio iza sebe.
Dolić se prisjetio zajedničkih trenutaka i njihove saradnje u proteklim godinama i rekao da je Mulalić bio jedinstven po mnogo čemu , te da je svojim primjerom pokazao da je moguće ”graditi mostove”.

Po završetku komemoracije brojni građani i prijatelji su se upisali i u Knjigu žalosti koja će biti uručena njegovoj porodici.

Admil Mulalić je rođen 1965. godine u velikokladuškom naselju Crvarevac, gdje je završio osnovnu školu. Svoje školovanje je nastavio u Vojnoj školi u Sarajevu i Vojnoj akademiji u Zadru.Svoju političku karijeru Admil je počeo u DNZ-u, a bio je poslanik ove stranke u Parlamentu Federacije, Parlamentu USK a. U periodu od 1998. do 2004. godine radio je na mjestu potparola stranke. Na izborima 2004. je izabran za načelnika općine, na tu funkciju ponovo je biran 2008., a na mjestu načelnika ostaje do 2012. Po mnogima Mulalićev načelnički mandat 2004.-2008., je period kada je Velika Kladuša doživjela najveći infrastrukturni i društveni procvat u posljednjih 30 godina.

Trend radio

Vezane vijesti: