Održana promocija knjige prof.dr. Sulejmana Kendića i prof.dr. Sulejmana Topoljaka

“Pomoć oboljelom u termalnom stadiju bolesti kroz principe palijativne njege” naziv je knjige autora prof.dr. sc Sulejmana Kendića i prof.dr sc. Sulejmana Topoljaka, čija je promocija održana večeras u Velikoj Kladuši i organizaciji fondacije Iman. Na samom početku promocije prisutnima se obratila moderatorica Berina Murić, koja je dala riječ promotoru i jednom autora prof.dr. Sulejmanu Kendiću.

U ulozi promotora večeras je bio prof. Fikret Bašić, koji je i lektor knjige. U uvodnom dijelu promotor je govorio o značaju knjige sa stanovišta svakog od nas, koji će se u nekom stadiju života naći u situaciju da omogući  bliskoj osobi palijativnu njegu. Promotor se dotakao i dijela i knjizi koji se odnosi na islamske običaje kada nastupi smrt, dio koji je detaljno obrazložio jedan od autora prof.dr. Sulejman Topoljak, koji je bio spriječen da prisustvuje večerašnjoj promociji.

Nakon ovoga prisutnima se obratio i jedan od autora prof. dr Sulejman Kendić, koji je kroz prezentiranje knjige održao i kvalitetno predavanje o zdravlju i prevencijama koje se trebaju provoditi da bi čovjek što kvalitetnije živio. Dr. Kendić se tokom predavanja dotakao i zdravstvenog sistema i medicine, kako bi ona mogla u budućnosti izgledati.

Treba istaći da je ovom knjigom prof.dr. Sulejman Kendić došao do broja od  trideset knjiga u kojima je bio autor ili koautor. Na samoj promociji dr. Kendić je najavio i novu knjigu na kojoj intezivno radi.

Ono što je za svaku pohvalu jeste i to da sav prihod od kupljene knjige ide Fondaciji Iman, tačnije u fond za stipendiranje učenika i studenata.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti: