Održana promocija knjige „Snažna i sretna žena, jer ljubav nije crvene boje“

Na Starom gradu u Velikoj Kladuši je protekle večeri održana promocija knjige „Snažna i sretna žena, jer ljubav nije crvene boje“, čiji su autori Nermina Latić Ćehić i Jasmin Delić.

“Poučna knjiga pisana za svakog oca, brata i budućeg supruga, za svaku majku, kćerku i suprugu, ali i za svaku prijateljicu. Da prestanu savjeti “Ćuti, proći će !” – NE, neće proći, bit će i gore. Želim da budemo svjetlo u njenom mraku. Te da nas se tiču njena četiri zida. Ne pojačavaj radio, ne spuštaj roletne na krik u pomoć. Želja mi je da knjigu pročita svako od nas. Postoje ljudi koji su prošli razne oblike nasilja, i trebaju da znaju da postoji zakon koji ih štiti, suradnju smo imali sa svih osam sigurnih kuća Bosne i Hercegovine, te shodno tome knjiga sadrži upute do njih”, istakla je koautorica knjige Nermina Latić Ćehić.

Promociji knjige su pored autora prisustvovali i ljubitelji pisane riječi sa područja USK.

Vlada Unskog-sanskog kantona i AmelŠeh d.o.o. te ostali sponzori osigurali su besplatne primjerke za Sigurne kuće u Bosni i Hercegovini. Novac od prodaje tiraža kao i do sada ide u humanitarne svrhe.

Trend radio

Vezane vijesti: