Održana promocija knjige ”Žena”

Večeras je u velikokladuškoj Sportskoj dvorani, u organizaciji Fondacije Iman, održana promocija knjige ”Žena” autorice Nermine Latić Ćehić i autora Jasmina Delića. Duo mladih autora predstavio je svoje zajedničko djelo u kojem su iznijeli mišljenja i tumačenja sa psihološke i vjerske strane o krhkom, a ipak snažnom biću, ženi.

Knjiga govori o ženi kao majci, supruzi, kćerci, te je posvećena svim ženama, ali i muškarcima, odnosno očevima, supruzima, sinovima, braći i prijateljima. Nermina i Jasmin potrudili su se da dočaraju kakav je to položaj žene danas i kakve emocije i osjećaji prate ženu kroz cijeli život, a njihovo pisanje ove knjige stalo je u tri mjeseca intenzivnog rada.

Pred mnogobrojnom velikokladuškom publikom ovu knjigu zajedno su predstavili autori knjige, ali i recenzenti dr.Mirzeta Purić i Abdullah Veladžić, lektorica Meliha Alibegić i moderatorica Fikreta Muslić.


Knjigu je bilo moguće kupiti po cijeni od 13KM, a prema želji autora 3 KM od svake prodane knjige donirane su u Fondaciju Iman. Knjigu ”Žena” moguće je kupiti od autora Nermine i Jasmina, putem njihovih facebook profila, a na kraju same promocije Nermina je najavila da uskoro sprema svoju četvrtu knjigu, dok je mladi pisac Jasmin poručio da će nastaviti ovim putem do svoje druge knjige.

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: