OŠ Todorovo obilježila Dan državnosti BiH i završetak infrastrukturnih radova

Danas je u OŠ ”Todorovo” održana manifestacija povodom obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH. Prigodnim kulturno-zabavnim programom i druženjem obilježen je ovaj bitan datum u historiji BiH, a svečanoj manifestaciji prisustvovao je i Premijer USK Mustafa Ružnić, direktori ostalih škola sa područja Velike Kladuše te vijećnici u velikokladuškom Vijeću. Gosti, roditelji a i osoblje ove velikokladuške škole, uživali su u recitacijama, predstavama i nastupima koje su učenici pripremili za ovaj poseban dan zajedno sa svojim mentorima. OŠ ”Todorovo” trenutno broji oko 300 učenika raspoređenih u centralnoj školi i tri područne


Pored obilježavanja Dana državnosti u ovoj školi ozvaničen je i kraj infrastrukturnih radova unutar same škole, čija vrijednost je bila ukupno 33 000 KM. Na početku manifestacije, direktor škole Nihad Sulejmanagić obratio se i pozdravio prisutne, te u nekoliko rečenica objasnio šta se sve u protekloj godini dešavalo unutar škole i kako su tekli planirani radovi i kakav je krajnji rezultat.


Sredstva za obnovu su obezbjeđena iz Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta USK i Vlade USK, što je svakako velik i značajan potez jer upravo zahvaljujući tim sredstvima, učenici ove škole će ubuduće imati bolje uslove za rad i učenje. Unutar škole zamjenjena su vrata svake učionice i kancelarije, te je ugrađeno podno grijanje u holu škole. Prisutnima se obratio i Premijer Mustafa Ružnić naglasivši da mu je veliko zadovoljstvo što su Vlada Kantona i Ministarstvo obrazovanja USK krenuli ovim putem, odnosno putem stvaranja boljih uslova rada kada je u pitanju osnovno, srednje i visoko obrazovanje.

”Čvrsto možemo obećati da ćemo u budžetu za 2022. predvidjeti još više finansijskih sredstava nego za ovu godinu, kako bi se sve dovelo na jedan viši nivo i kako bi učenici i nastavnici imali sve uslove za što bolji rad”, naglasio je Ružnić. Sa ove manifestacije poručeno je da svi zajedno, međusobnim uvažavanjem i radom, možemo dostići viši nivo i učiti generacije koje dolaze da imamo samo jednu domovinu, jednu i jedinu BiH i da je trebamo graditi znanjem, trudom i radom.

Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: