Polupano staklo na autobusu koji je dovozio migrante u Veliku Kladušu

Danas se oko 17.30 minuta u naselju Polje desio incident, kada je jedno lice fizičko spriječilo autobus da iskrca migrante koji su došli iz pravca Bihaća. Incident je nastao kada je osoba drvenom letvom polupala prednje staklo na autobusu. Ovaj incident se desio nakon jučerašnjih protesta, kada je veći broj građana drugi put u sedam dana izrazio svoje nezadovoljstvo nerješavanjem migrantske situacije.

I ovaj incident je posljedica nekontrolisanog dolaska migranata, kao i nerješavanja ovog problema koji je posljednjih mjeseci kulminirao. Na mjestu gdje se je desio incident, saobraćaj je blokiran a na cesti je prisutan veliki broj stanovnika Polja i Velike Kladuše kao i pripadnici redovne i specijalne policije. Sami građani koji su se ovdje okupili, rekli su nam da i na ovaj način izražavaju svoje negodovanjem trenutnom situacijom a od većine se čulo, “neka se migrantska kriza podijeli i na ostale dijelove BIH, a ne samo na Bihać i Kladušu”.

Posljednjim okupljanjima građani Velike Kladuše ponovo poručuju da neće trpiti trenutnu situaciju i da im je više dosta “jalovih obećanja” nadležnih vlasti.

Trend radio

Vezane vijesti: