Poziv za prijavu kandidata na “Škola novinarstva-treća generacija”

Trend radio u saradnji sa Mediacentrom Sarajevo organizira “Škola novinarstva-treća generacija”. Pozivaju se mladi u dobi od 16-26 godina sa područja Bihaća, koji su zainteresirani za pohađanje Škole novinarstva da se prijave na mail, [email protected], putem fb ili instagram stranice trend radio ili na telefon 037 831 408 do 15.01.2021. godine. Obuku će izvoditi iskusni novinari i medijski radnici Mediacentra Sarajevo, a zbog trenutne situacije organiziraće se online. Tokom obuke kandidati će se upoznati sa osnovnim novinarskim formama, sa akcentom na radijsko i mobilno novinarstvo. Nakon završetka  obuke, svaki kandidat će nastaviti praktičnu obuku na Trend radiju, gdje će dobiti mogućnost da se dodatno upozna sa elementima radijskog i pisanog novinarstva. Sve troškove obuke, prijevoza i ostale logistike za polaznike snosi organizator.

Prilikom aplikacije svaki kandidat treba da dostavi svoju kratku biografiju, na osnovu kojih će biti izabrano 10 polaznika. Poslije uspješnog završetka Škole, polaznicima će biti uručeni certifikati na završnom događaju u Sarajevu u maju 2021. godine, ukoliko to epidemiološke mjere budu dozvoljavale.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Vezane vijesti: