Poziv za učešće na treningu „Vođenje i upravljanje omladinskom organizacijom“

Da li želite saznati kako se formira omladinska organizacija, šta je potrebno da bi uspješno radila i ispunjavala svoju misiju? Interesuje te omladinsko organizovanje i želiš UČESTVOVATI? Dolaziš iz jedne od općina/gradova sa područja USK? Ukoliko je tvoj odgovor da, onda je ovo poziv za tebe.

Vijeće mladih Općine Ključ organizuje trening „Vođenje i upravljanje omladinskom organizacijom“, a koji je namijenjen za mlade sa područja Unsko-sanskog kantona, predstavnike:
-omladinskih organizacija
-klubova
-neformalnih grupa
Trening „Vođenje i upravljanje omladinskom organizacijom“ implementira se u sklopu inicijative „Revitalizacija – jačanje omladinskog sektora i mehanizama za učešće mladih u procesima odlučivanja“, a koja za cilj ima osnažiti predstavnike omladinskog sektora na području Unsko-sanskog kantona na polju vođenja i upravljanja organizacijom te promovisati učešće mladih u procesima odlučivanje koje uređuje Zakon o mladima FBiH.
Učesnici treninga će kroz dva dana aktivnog rada, a koristeći metode i tehnike neformalnog obrazovanja imati priliku učiti o sljedećim temama:


-Pravni okvir osnivanja i vođenja organizacije (obaveze prema nadležnim institucijama koje proizilaze iz zakona);
-Omladinsko organizovanje u Zakonu o mladima FbiH;
-Upravljanje ljudskim resursima;
-Upravljanje financijskim poslovanjem organizacije;
-Učešće mladih u odlučivanju;

Trening se održava 27. i 28.03.2021. godine u Ključu, a broj učesnika je ograničen. Sve troškove (prevoz, smještaj, hrana i materijeli) pokriva Vijeće mladih Općine Ključ. Dolazak učesnika je predviđen za 26.03. u poslijepodnevnim satima.
Prijavu za trening možete izvršiti na OVOM LINKU, a do 23.03.2021. do 16:00h.
Agenda i tačna lokacija treninga će učesnicima biti proslijeđena nakon odabira učesnika (23.03.2021.).
Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na [email protected]

Inicijativu „Revitalizacija – jačanje omladinskog sektora i mehanizama za učešće mladih u procesima odlučivanja“ implementira Vijeće mladih Općine Ključ, a podržava Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Vezane vijesti: