Premijer Ružnić u posjeti školi u Vrnograču

Danas je upriličena radna posjeta premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića i njegovih saradnika Osnovnoj školi “1. mart” Vrnograč. Između ostalog, tu je bio i ministar sigurnosti, Nermin Kljajić koji se zanimao za situaciju sa migrantima i migrantskom krizom na području Bosanske Bojne. Kako je već od ranije poznato, usljed nedavnih potresa koji su se desili, škola u Vrnograču je pretrpjela materijalna oštećenja. Zato, učenici predmetne nastave, cijelo drugo polugodište pohađaju u prijateljskoj školi “Crvarevac”, dok su učenici razredne nastave, raspoređeni u područnim školama.

“Danas smo upriličili radnu posjetu Osnovnoj školi “1. mart” Vrnograč. Cilj posjete je bio da se informišemo o tekućim radovima unutar same škole. Mi smo se od samog početka, stavili na raspolaganje direktoru škole, ali i ostalom radnom osoblju, sve kako bismo u što kraćem periodu, vratili školu u stanje u kojem će biti moguća realizacija nastave i svih drugih aktivnosti”, ističe Ružnić. Kako kaže, Vlada Unsko-sanskog kantona, osigurala je neophodna sredstva, tačnije, 125 000 KM, tu su, naravno i druge donacije KS, kao i vrijedna donacija Općine Velika Kladuša u iznosu od 20 000 KM.

Šerif Hušidić, direktor škole “1. mart” Vrnograč, kaže kako je tenderska procedura za izvođenje radova pri samome kraju te da ubrzo slijede radovi na školi. Također, optimistično govori da bi svi radovi trebali biti završeni prije samog početka nove školske godine, tako da bi učenici početak škole, ponovno dočekali u svojim starim “novim” školskim klupama, na radost svih nas.

“Zaista sam ponosan na svoje radne kolege. Iako uz teške uvjete, uspjeli smo ovu školsku godinu uspješno privesti kraju. Svima se zahvaljujem na izuzetno korektnoj saradnji, strpljenju kako uposlenicima, tako učenicima i njihovim roditeljima. Iza nas je težak period, kojeg ćemo, ako Bog da, vrlo brzo zaboraviti i sve će biti kao nekad”, govori Hušidić.

Mirela Salkić/Trend radio

Vezane vijesti: