Promovisana knjiga „Zaštita prava na lokalnu samoupravu u FBIH“ autora dr. Jasmina Hušića

Promocija knjige „Zaštita prava na lokalnu samoupravu u Federaciji Bosne i Hercegovine“ autora Jasmina Hušića, održana je sinoć u hotelu Konak. Promotori knjige bili su, akademik prof. dr. Mujo Demirović, dr. Muhamed Mujakić i akademik prof. dr. Mirko Pejanović, profesor emeritus Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Promotori su pohvalno govorili o samom autoru i knjizi, kao i njenom značaju za lokalnu samoupravu. Sva tri promotora su istakla da ovo djelo predstavlja značajan i vrijedan doprinos pravnoj znanosti.

Nakon promotora prisutnima se obratio i sam autor koji je istakao, „da je knjiga finalni proizvod doktorskog studija kroz znanstvena istraživanja, a kao što se iz naslova vidi bavi se problematikom lokalne samouprave“. U samoj knjizi dr. Hušić se bavi i odnosom građana prema vlasti i samih lokalnih vlasti prema građanima.

Autor knjige dr.sci. Jasmin Hušić rođen je 1977. godine u Velikoj Kladuši,  dugogodišnji je uposlenik Općinskog organa uprave a na narednim lokalnim izborima prijavljen je kao nezavisni kandidat za Općinskog načelnika Velike Kladuše.

Trend radio

Vezane vijesti: