Sabahudin Koštić predsjednik Inicijativnog odbora NES-a za Veliku Kladušu

Narodni Evropski  Savez održao je danas  Osnivačku skupštinu inicijativnog odbora za općinu Velika Kladuša.

Na samom početku izabrani su članovi Inicijativnog odbora, a za predsjednika je jednoglasno izabran   Sabahudin Koštić. Predsjednik odbora u svom obraćanju naveo je da mu je čast i zadovoljstvo biti na ovoj poziciji, te da je ovo historijski trenutak i prekretnica za Veliku Kladušu. Koštić se nakratko  osvrnuo se na prošlost i kazao da je vrijeme da se krene dalje, a da Velika Kladuša pođe novim i boljim putem.

Nakon predsjednika Inicijativnog odbora, prisutnima se obratio  visoki funkcioner NES-a i premijer USK  Mustafa Ružnić, kao i predsjednik NES-a  i aktuelni gradonačelnik  Cazina Nermin Ogrešević.

Premijer je čestitao Inicijativnom odboru i istakao je da je u svom radu uočio da je vrlo teško kada kao premijer imaš saradnju sa 5 općina i 2 grada u kantonu, a jedna općina kaska u tome, aludirajući na Veliku Kladušu. Ružnić je istakao da je radom na terenu  uvidio da većina građana traže promjene, jer Velika Kladuša trenutno zaostaje za drugim općinama, posebno ističući privredni razvoj.

Predsjednik stranke Nermin Ogrešević u svom obraćanju je istakao  da su ciljevi ovog novog političkog subjekta zadobiti povjerenje građana, jer kao Savez imaju značajna iskustva kroz izvršnu i zakonodavnu vlast, te da će ta iskustva koristiti u Velikoj Kladuši. Prema njegovim riječima Velika Kladuša ima veliki potencijal  koji treba iskoristiti u narednom periodu. Ogrešević je izrazio žaljenje što određeni projekti kad je u pitanju Velika Kladuša su i dalje na čekanju, iako su sredstva obezbijeđena od strane kantonalne vlade.

Kad su u pitanju dalji koraci oko same stranke, nadležni su reli da su slijedeći koraci formiranje odbora po MZ, a nakon toga i formiranje Općinskog odbora NES-a Velika Kladuša u punom kapacitetu.

Lajla Žalić/Trend radio

Vezane vijesti: