ŠKOLSKA GODINA 2020./2021. GODINA NA PODRUČJU USK-A TREBALA BI POČETI 7. SEPTEMBRA

Početkom sljedeće sedmice Ministarstvo obrazovanja će prezentirati model izvođenja nastavnog procesa, a konačnu odluku će ipak donijeti Kantonalni Krizni štab, Zavod za javno zdravsto i Vlada USK-a.

Ministarstvo ovim iznosi stav, obzirom na različita zakonska rješenja o Zakonu o visokom obrazovanju i Zakonu o srednjem obrazovanju htjeli smo da bude jedinstven stav, unificiran, dakle da bude jedan datum kada će započeti, a to je ovaj prvi ponedjeljak u mjesecu septembru. Što se tiče modela započinjanja nastavnog procesa Ministarstvo je još uvijek u fazi razmatranja i analiza, potrebni su nam još neki podaci da bi donijeli konačni stav, rekla je za RTV USK-a Albijana Trnavci, sekretar Ministarstva.  

Konačnu odluku o početku i načinu izvođenja nastave ipak će donijeti Kantonalni krizni štab, Zavod za javno zdravsto i Vlada USK-a.

Inače, preporuka Kriznog štaba Federacije BiH je da školska godina počne 15. septembra. O početku nastave će sutra razgovarati ministari obrazovanja iz svih kantona, na sastanku koji će biti održan u Konjicu.

Izvor: RTV USK

Vezane vijesti: