Svečano otvorena nova multipraktična učionica u OŠ ”25.novembar”

Danas je u OŠ “ 25. novembar” svečano otvorena multipraktična učionica “ Ljubičica” koja je produkt projekta “ Škola u srcu zajednice” , kojeg škola realizuje sa COI Step by stepo-om. Uz kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici ove škole zajedno sa svojim nastavnicima, otvorena je najnovija učionica u ovoj školi. Kako nam je rekla direktorica škole Edina Dizdarević, ova učionica je najbolji poklon za ovu školu koja je 25. novembra proslavila svoj 40. rođendan.


Ljubičica je multipraktična učionica koja ima višestruku namijenu.
U “ Ljubičici” će se izvoditi aktivnosti u sklopu Časa odjeljenske zajednice, a svaka od aktivnosti će se dokumentovati u priručnik “ Vodič kroz ČOZ”. Ovdje će se održavati svi radni sastanci Vijeća učenika i roditelja, kreativne radionice i filmske večeri.“ Ljubičicu” kao radni prostor će koristiti učenici koji kod kuće nemaju uslove i prostor za učenje ( u “ Ljubičici” će moći učiti, raditi domaći zadatak ali i odmoriti se). Vijeće učenika će pomagati učenicima koji imaju slabije ocjene, vježbajući s njima i pomažući im u usvajanju znanja. U “ Ljubičici se nalazi “ Veseliormarić gdje će učenici boljeg materijalnog stanja donijeti očuvanu odjeću i obuću koju bi djeca slabijeg imovinskog stanja mogli da uzmu ukoliko im nešto od odjeće ili obuće a nisu u prilici da sebi obezbjede.


”Ovako ugodna atmosfera kakva će biti u “ Ljubičici” već sada izaziva interes i kod učenika, roditelja ali i samih zaposlenika koji udruženim snagama na sve načine pokušavaju da je uljepšaju ili na bilo koji način da pomognu u rekonstrukciji. Posebno je pohvalno što se svakodnevno javljaju i sami učenici koji žele pomoći (ukrašavanje i iscrtavanje zidova, pravljenje air bags i ukrasnih jastučića..), ističe direktorica Dizdarević.
Pozitivna i ugodna atmosfera djeluju motivaciono za učenike te će svakako doprinijeti u stvaranju boljih rezultata u učenju. Učionica poput ove trebala bi da postoji u svakoj školi, te se nadamo da će u budućnosti to biti tako. Nakon kulturno-zabavnog programa održano je druženje sa nastavnicima uz prigodan ručak.

Trend radio

Vezane vijesti: