Svečano otvorena renovirana škola u Rajnovcu

Danas je u Rajnovcu svečano otvorena obnovljena područna škola , koja je stradala u potresu prošle godine. Prigodnim programom i presijecanjem vrpce zvanično su otvorena vrata za učenike, koji više neće pratiti nastavu u objektu centralne škole Podzvizd.
Mališani su se potrudili da današnji program bude zanimljiv i zabavan, tako što su svojim izvedbama uveselili prisutne, a za kompletan ugođaj potrudile su se članice Udruženja „Ašik kaldrma“.

Na samom početku prisutnima se obratila direktorica OŠ Podzvizd Zemina Kantarević, koja se zahvalila kako Vladi USK, tako i Općini Velika Kladuša na novčanoj pomoći i brzom reagiranju da se škola obnovi i bude spremna za održavanje nastave.

Vlada USK ovaj put je osigurala je novčana sredstva u iznosu od 60.000 KM, a Općina Velika Kladuša 20.000 KM. Premijer USK Mustafa Ružnić je istekao da mu je izuzetna čast da su uradili sve kako bi se osim OŠ “Vrnograč” sanirala šteta i u školi u Rajnovcu. Premijer je istakao i da će uraditi sve kako bi se obezbijedila dodatna sredstva za završetak gradnje za dvoranu za centralnu školu u Podzvizdu .
Pored premijera prisutnima se obratio i Ervin Abdić, savjetnik velikokladuškog načelnika, koji je kazao da su djeca budućnost i da u općinskoj administraciji rade na tome da im se poboljšaju uvjeti u školovanju.
Potrebno je istaći da je od doniranih sredstava ojačana konstrukcija škole, završena je fasada, renovirani su krov i grijanje.


Prije samog početka programa organizirana je i tradicionalna 10. kestenijada, gdje su učestvovali učenici nižih razreda sa roditeljima.

Trend radio

Vezane vijesti: