U Sanskom Mostu ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava nestalih 1995. godine

Na lokalitetu Greda u općini Sanski Most, počeo je proces ekshumacije u kojem su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Ekshumacija se nastavlja, a pretpostavlja se da se na navedenoj lokaciji nalazi još posmrtnih ostataka.Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, istraživač Tužilaštva BiH, nalazi se u Sanskom Mostu, na lokalitetu Greda, gdje koordinira proces ekshumacije i traženja nestalih osoba.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Pretpostavlja se da posmrtni ostaci pripadaju žrtvama srpske nacionalnosti, nestalim u jesen 1995. godine.

Prema inicijalnim informacijama, na navedenom lokalitetu moglo bi se nalaziti više posmrtnih ostataka osoba nestalih u gore navedenom periodu.

“Istaživač Tužilaštva BiH koordinira rad i aktivnosti ovlaštenih osoba koje učestvuju u procesu ekshumacije. Na lokaciji su prisutni ljekar sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO BiH), policijski djelatnici MUP-a USK, koji osiguravaju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija”, kazali su iz Tužilaštva BiH.

Ekshumacija se nastavlja u narednom periodu.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: