U sklopu Slobodarskih dana Velike Kladuše održana promocije knjige Seada Jušića

Promocija knjige “Breza 94:Bužimska bosanska bitka”, autora Seada Jusića održana je večeras u prostorijama HUTK-a Stari Grad, uz prisustvo velikog broj građana Velike Kladuše i bivših saboraca Seada Jušića, a u sklopu Slobodarskih dana Velike Kladuše.

Knjiga je pobjednička priča 505-te Viteške brigade i legendarnog komandanta Izeta Nanića. Na početku prisutnima se obratila moderatorica promocije Bisenija Mušedinović, koja je svima poželjela dobrodošlicu te najavila promotore, koji su bili profesor Ejub Keserović, Suad efendija Mahmutović i Mirsad Selimović.

Autor knjige bio je ratni komandant 505. Viteške brigade, a na ovoj funkciji je naslijedio Izeta Nanića, koji je poginuo 5.augusta 1995. On u knjizi opisuje procese i iskušenja kroz koja su prošli Izet Nanić i njegovi saradnici u borbi za domovinu, sa fokusom na akciju Breza 94 koja je odredila daljnji tok ratnih dešavanja na prostorima Bosanske Krajine.

Knjiga donosi istinu autora i učesnika o dešavanjima u periodu od 1992. do 1995. godine, ali i drugu stranu priče, ispričanu kroz izvještaje i ratne dnevnike neprijateljskih komandanata zarobljenih tokom akcije „Breza 94“.

Vezane vijesti: