U TOKU AKCIJA IZMJEŠTANJA MIGRANATA I ČIŠĆENJA OBJEKTA BIMES U BIHAĆU

Službe za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite Grada Bihaća danas su započele akciju čišćenja i dezinfekcije objekta bivše “Bihaćke industrije mesa” u ulici Grabeška u bihaćkom naselju Ružica.

Akcija se provodi u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Ministarstvom unutrašnjih poslova USK-a a u cilju spriječavanja boravka migranata u tom napuštenom objektu i suzbijanja opasnosti o širenja zaraze zbog boravka migranata u higijenski neadekvatnim uslovima.

U ranim jutarnjim satima pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a lica zatečena u objektu premjestila su u privremeni prihvatni centar Lipa, nakon čega je Služba čistoće pri Civilnoj zaštiti Grada Bihaća započela aktivnost na čišćenju samog objekta. Po završetku čišnjenja izvršit će se mjere dezinfekcije, dezinskecije i deratizacije, a potom i zaštite objekta od ponovnog ulaska migranata.

Nakon aktivnosti na objektu nedovršenog Doma penzionera u Bihaću, te Žegarskog polja, ovo je treća koordinirana akcija, a iste će se nastaviti kontinuirano provoditi i na ostalim lokacijama gdje ilegalno borave migranti van zvanihčni prihvatnih centara.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti: