Umro Admil Mulalić, predsjednik DNZ-a i predsjedavajući OV Velika Kladuša

Danas je u 57. godini života nakon kratke bolesti preminuo Admil Mulalić, predsjednik DNZ-a i predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša.
Admil Mulalić je rođen 1965. godine u velikokladuškom naselju Crvarevac, gdje je završio osnovnu školu. Svoje školovanje je nastavio u Vojnoj školi u Sarajevu i Vojnoj akademiji u Zadru. Početkom rata Mulalić napušta vojnu službu u tadašnjoj JNA.
Svoju političku karijeru Admil je počeo u DNZ-u, a bio je poslanik ove stranke u Parlamentu Federacije, Parlamentu USK a. U periodu od 1998. do 2004. godine radio je na mjestu potparola stranke. Na izborima 2004. je izabran za načelnika općine, na tu funkciju ponovo je biran 2008., a na mjestu načelnika ostaje do 2012. Po mnogima Mulalićev načelnički mandat 2004.-2008., je period kada je Velika Kladuša doživjela najveći infrastrukturni i društveni procvat u posljednjih 30 godina.

  • 2015. Mulalić je imenovan za predsjednika DNZ-a, a na lokalnim izborima 2020. izabran je za vijećnika u OV. Na konstituirajućoj sjednici koja je održana početkom 2021. izabran je za predsjedavajućeg velikokladuškog Vijeća.
    Trend radio

Vezane vijesti: