USK: Sutra kraj prvog polugodišta u osnovnim i srednjim školama

Sutra, 31. decembra završava prvo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama na prostoru USK. Bez obzira na rad u otežanim okolnostima usljed pandemije koronavirusa, u Ministarstvu obrazovanja USK su zadovoljni kako funkcioniše obrazovni sistem. Smatraju da su uz velike zajedničke napore profesora, nastavnika i roditeljima na najbolji mogući način odgovorili zadatku i priveli kraju prvo polugodište. Pravi rezultati, koliko su gradiva učenici usvojili, pokazati će analize koje će Ministarstvo i škole uraditi tokom zimskog raspusta.

Približio se kraj prvog polugodišta i većina nastavnika već je učenicima zaključila ocjene. Kako i sami kažu, iako im nikad nije bilo teže raditi, smatraju da su uspjeli odgovoriti na sve izazove koji su pred njih postavljeni.

U resornom ministarstvu ističu zadovoljstvo realizacijom procesa nastave čemu je u velikoj mjeri doprinijela povoljna zdravstvena situacija. Naime, niti u jednoj školi nije evidentiran zabrinjavajući broj zaraženih učenika i nastavnog osoblja.

Prema kalendaru, nastava se završava 31. decembra, a raspust će trajati tri sedmice. Da li će se učenici vratiti u školske klupe u drugoj polovini januara, kako je i predviđeno, uveliko će zavisiti od epidemiološke situacije i odluka Kriznog štaba.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti: