Velika Kladuša: Stipendije za 125 studenta

Danas je 125 studenata potpisalo Ugovore sa Općinom Velika Kladuša u stipendiranju za akademsku 2019./20. godinu. Iznos za stipendiju ove godine je 200 KM mjesečno, što ukupno iznosi 2.000 KM za akademsku godinu. Zbog situacije sa COVID 19 kako studenti , tako i roditelji poštivali su mjere zaštite od korona virusa, uz obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance. Ove godine upravo zbog nastale situacije sa epidemijom, studenti su morali sačekati na potpisivanje Ugovora.

Na svečanosti dodjeli stipendija studentima i roditeljima se obratila predsjednica Komisije za dodjelu stipendija Emina Ćehić, koja je kazala da je ove godine odlučeno da stipendije budu povećane na 125 studenata, kojima će ova sredstva biti od koristi. Ovlašteni zamjenik Općinskog načelnika Velika Kladuša Ervin Abdić istakao važnost samog obrazovanja za svakog mladog čovjeka.

O važnosti stipendije govorila je i Sabina Čelebić, studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću, ona je kazala da ova stipendija mnogo znači kako njoj tako i drugim studentima, jer je ovo način podrške općine Velika Kladuša mladim ljudima.

Zadovoljstvo su izrazili i roditelji kojima će biti lakše da izvoje preostala potrebna novčana sredstva sa financiranje studenata.

Trend radio

Vezane vijesti: