Vlada USK donirala minibus OŠ „Todorovo“

Danas je u OŠ „Todorovo“ upriličena ceremonija primopredaje ključeva minibusa, u vrijednosti 50. 000 KM, kojeg je osigurala Vlada  USK. Ovom prilikom  premijer  USK-a Mustafa Ružnić je uručio ključeve direktoru škole Nihadu Sulejmanagiću, a izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ove vrijedne donacije,  koja će u znatnoj mjeri pomoći u prijevozu učenika.

„Vlada kantona je preko Ministarstva obrazovanja realizirala ovaj projekat, koji je kada gledamo mali, ali itekako bitan za ovu školu i njene đake. Ovakav projekat koji je pokrenula škola u Todorovu treba da bude  podstrek i drugim školama, da se uključe i olakšaju učenicima školovanje“, istakao je Ružnić.

Direktor škole „Todorovo“ je izrazio zahvalnost na ovoj donaciji, jer ovo je itekako važno kako za učenike, tako i za roditelje. Treba istaći da je ceremoniji prisustvovao i zamjenik predsjedavajućeg skupštine Razim Halkić.

Prije izvjesnog vremena menadžment škole je krenuo sa realizacijom projekta nabavke minibusa za potrebe škole, a zahvaljujući sredstvima Vlade škola je dobila vozilo koje će u znatnoj mjeri pomoći školi u prijevozu učenika kao i ostalim aktivnostima u narednom periodu.

Vezane vijesti: