Zamjenica predsjedavajućeg i dalje ne želi sazvati nastavak sjednice velikokladuškog vijeća

Ovih dana traje pravo nadmudrivanje između nove većine u velikokladuškom Vijeću i zamjenice predsjedavajućeg Emine Ćehić (Laburistička stranka), oko održavanja sjednice OV. Novoformirana većina traži da se nastavi sjednica Vijeća koja je prije usvajanja dnevnog reda prekinuta prije osam dana. Prije nekoliko dana članovi Kolegija koji čine većinu, uputili su zahtjev zamjenici predsjedavajućeg da sazove sjednicu Kolegija, na kojoj bi se utvrdio termin nastavka 7. sjednice vijeća, koju je zamjenica predsjedavajućeg Emina Ćehić prekinula. Na ovaj zahtjev zamjenica predsjedavajućeg im je odgovorila da će ih blagovremeno obavijestiti o nastavku sjednice, međutim to se još uvijek nije desilo.
Kako nam je rekao predsjednik Kluba NS Amir Purić, pet članova Kolegija danas je pismeno ponovo zatražilo održavanje sjednice Kolegija a na kojem bi se utvrdio termin za nastavak sjednice.

“Jasno je da se sve ovo dešava da bi se opstruirala nova većina, a na ovaj način se blokiraju svi procesi u Vijeću i općini. Ukoliko zamjenica predsjedavajućeg ne odgovori ni na ovaj zahtjev, mi ćemo poduzeti ostale mjere u skladu sa Poslovnikom, a svi oni koji budu opstruirali demokratsku većinu, moraće se suočiti sa mjerama koje reguliše zakonodavstvo”, ističe Purić.


Potpuno je jasno da se Laburistička stranka nemože pomiriti sa gubitkom većine, jer je novoformirana većina najavila imenovanje novog rukovodstva Vijeća, a na sjednici bi se trebala naći i Inicijativa za opoziv općinskog načelnika. Taktika odugovlačenja i pokušaja pronalaska razloga za neodržavanje sjednice, je izgleda jedino ono što im je preostalo u trenutnoj situaciji. U međuvremeno aktivnosti načelnika svode se između ostalog i na raspisivanje Javnog poziva za poljoprivrednike koji su zainteresirani za uzgoj kokošiju nosilica, a poticaje će moći ostvariti svako onaj ko bude imao minimalno 30 kokošiju? Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

M. Sarajlija

Vezane vijesti: