Zatražen pritvor za načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zatražit će pritvor od Kantonalnog suda u Bihaću za načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića koji je jučer uhapšen u sklopu akcije kodnog naziva “Mreža” u kojoj je uhapšeno ukupno šest osoba.Kako je za portal Klix.ba potvrdila glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Irena Marjanović-Čavkić, Fikret Abdić je prvoosumnjičeni u akciji “Mreža”, a osim njega pritvor će biti zatražen za još jednu osobu.

“Fikret Abdić je zadržan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona jer je još u našoj nadležnosti i za njega će se zatražiti pritvor od 30 dana. Ročište će biti održano u toku sutrašnjeg dana pred Kantonalnim sudom u Bihaću, pretpostavljam da će ukoliko sud ne odluči biti otvoreno za javnost”, kazala nam je Irena Marjanović-Čavkić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Nakon što je postupajući tužilac ispitao uhapšene, odlučeno je da će se mjere zabrane zatražiti za jednu osobu, dok su tri puštene na slobodu nakon što su sarađivala s Tužilaštvom i priznala krivična djela te je odlučeno da ne postoje razlozi za predlaganje pritvora ili mjera zabrane.

Podsjećamo, Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša je uhapšen jučer u akciji kodnog naziva “Mreža” koja je bila usmjerena i na nekoliko zaposlenika zbog sumnje u zloupotrebu položaja i povredu ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Akcija je osim u zgradi općine provedena i na još nekoliko lokacija u Velikoj Kladuši.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: