Završnim događajem okončan projekat u kojem je učestvovalo više od 50 mladih iz BiH

Svečanom dodjelom certifikata okončan je projekat u kojem je učestovalo više od pedeset mladih iz nekoliko gradova i općina u BIH. Zajedno sa velikokladuškim Trend radijom partneri u projektu bili su: Radio Activ iz Zenice, Free radio iz Prijedora, kao i Udruženja “Azad” iz Donjeg Vakufa i “Kultura rastura” iz Posušja. Sami projekat se satojao od tri segmenta : Škola novinarstva, Mladi u video produkciji i Osnove istraživačkog novinarstva.

Pored partnerskih medija i udruženja, doprinos uspješnom okončanju ovoga dali su i novinari i edukatori iz agencija Mediacentar, Digovox-a, kao i novinari BIRN-a, koji su online putem educirali same polaznike. Tokom završnog događaja koji je proteklog vikenda održan u hotelu Bristol u Mostaru, polaznicima su se obratili Mersad Sarajlija, koordinator projekta, koji je govorio o samom toku projekta kao i o benefitima svih onih koji su učestvovali u svemu ovome.


“Sami projekat je pokazao da u svim sredinama u BIH imamo talentiranih mladih ljudi, od kojih će neki sigurno naći svoje mjesto u novinarstvu, kao što se desilu i u prethodna dva ciklusa kroz koje je prošlo nekoliko desetaka mladih”, rekao je Sarajlija.
Nakon obraćanja koordinatora, polaznicima su se obratili i mentori Azam Mandžić, Gabrijela Bešlić, Adna Kepeš, kao i mentorice Trend radija Nejra Mustedanagić Ljubijankić i Berina Hušidić, koje su bile i u ulozi voditeljica događaja.
Svoje utiske sa prisutnima podijelilo je i nekoliko polaznika, koji su izrazili svoju zahvalnost svima onima koji su im omogućili učešće u samom projektu, sticanju novih znanja i poznanstava koja su ostvarili. Ono što ohrabruje jeste da je većina izrazila spremnost za nastavkom saradnje i učešćem u nekim sličnim projektima i događanjima.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci #BHRI, koji sprovodi IOM Bosnia and Herzegovina, uz
financijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina.

Trend radio

Vezane vijesti: