ŽOK Velika Kladuša domaćin pripremnih utakmica za novu seozonu 2021./22.

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani ŽOK Velika Kladuša domaćin pripremnih utakmica za novu sezonu 2021./22. koja počinje u mjesecu oktobru. Kako nam je rekao predsjednik ŽOK Velika Kladuša Ćazim Hadžić, danas su na pripremne utakmice u Gradsku dvoranu pozvali ekipe ŽOK Bužim iz Bužima i OK Smeč iz Novog Grada. Upravo na ovakav način, igrajući zajedno prijateljske utakmice i treneri i odbojkašice mogu pokazati spremnost za novu sezonu. Tri odbojkaška kluba odmjerit će snage u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj kategoriji igrajući niz prijateljskih utakmica.


Početkom mjeseca oktobra počinje Kantonalna liga za odbojkašice u kojoj će se takmičiti 7 klubova narednih osam mjeseci. ŽOK Velika Kladuša postoji već 17 godina, a ono čime se posebno mogu pohvaliti je činjenica da su jedini klub na području Kantona koji se takmiči u svim kategorijama.

Trenutno ŽOK Velika Kladuša broji 50 članica koje spadaju u takmičarsku kategoriju, a uskoro će ovaj Klub otvoriti svoja vrata za upis novih članica. Naime, ovog ponedjeljka (20.septembra) u sportskoj sali srednjih škola u terminu od 18:30h do 19h vršit će se upis novih članica za 2009., 2010.,2011.,2012., godište. Predsjednik Kluba Ćazim Hadžić pozvao je sve zainteresirane djevojke da se prijave i pridruže njihovom klubu.

ŽOK-u Velika Kladuša u narednom periodu želimo puno sreće na takmičenjima koja slijede.

Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti: